Оптимизация на уеб сайтове

Спечелете нови клиенти

Спрете изтичането на приходи. Време е да оптимизирате уебсайта си.

Всички знаем, че скоростта е пари. Оптимизацията на уеб сайтове е централна част от дигиталната стратегия. Защото в дигиталния свят нищо не е постоянно. Първата стъпка е да разберете къде уебсайтът Ви се представя добре и къде по-слабо. Използвайки инструменти за оптимизация, ние откриваме къде вашите потребители изпитват трудности. След това правим препоръки къде да направим най-добрите цифрови инвестиции. Нито един сайт не е перфектен. Но колко далеч от съвършенство е вашия уеб сайт? Без подходящ анализ е трудно да се каже.

 Поставяне на ясни и измерими цели 

Първият ни въпрос към новите клиенти е: „Какво искате да постигнете?“ След това дефинираме тази цел и я стесняваме. Ние я правим ясено, измерима и постижима. Откриването на отговора на този въпрос определя посоката на дигиталната стратегия. Когато става въпрос за вашия уеб сайт, скоростта е важна . Това е факт. Защо? Първо, скоростта на уебсайта е важен фактор в алгоритъма на Google. Уебсайтовете с бързо зареждане могат да очакват по -високо класиране в SERP и да привлекат повече посетители . Второ, има всички съображения за потребителския опит. Ако даден сайт се зареди бързо, посетителите са по-склонни да се придържат, да четат съдържанието ви и в крайна сметка да конвертират. С други думи, светкавично бърз уеб сайт отключва всички добри неща, които жадуват уебмастърите.  Привлекателната визия е важна за един онлайн магазин, но сама по себе си тя не може да го направи печеливш. Използваемостта е друг основополагащ фактор, който никога не трябва да бъде подценяван. Когато тя се оценява на базата на измерители, даващи ясна представа за действията на хората, ние разбираме поведението на потребителите по-детайлно и по-дълбоко и това ни позволява да създаваме интернет магазини, които ще генерират високи продажби. Запознайте се с основните измерители и как елементите на магазините се усъвършенстват благодарение на анализа на получените данни.

Скорост на зареждане на страниците

Днешните потребители са доста нетърпеливи и обикновено не могат да дочакат уеб страницата да се зареди. Обикновено ще изчакат не повече от две три секунди. Дори и да изчакат повече лошото начало ще доведе до негативно начало. Което ще има върху цялостното им преживяване и това да намали ефекта от всички усилия, положени по създаването на дизайна и маркетинговата стратегия на онлайн магазина. Как може скоростта да се увеличи, така че страниците да се зареждат за по-кратко време?

– Изборът на надежден хостинг, е от съществено значение.  който може да издържи висок трафик към интернет магазина;

– Оптимизиране на изображенията, така че да си останат с високо качество, но да не бавят зареждането на страниците.

– Регулярно измерване на скоростта на зареждане и бърза реакция при значителен спад.

Степен на отпадане

Какво представлява степента на отпадане и защо има значение?

„Отпадането“ се случва, когато някой посети вашия уеб сайт и си тръгне, без да взаимодейства допълнително с вашия сайт. Степента на отпадане ви показва процента на посетителите, които отпадат от вашия сайт. Ако потребител кликне върху вашата страница и си тръгне без каквото и да е взаимодействие, това може да сигнализира на RankBrain, че вашият сайт не е това, което търсят. Тогава изглежда, че резултатът ви не съвпада добре с намерението на търсещия. В резултат RankBrain казва: „Може би тази страница не трябва да е толкова висока в резултатите.“ Ако все още не сте сигурни относно степента на отпадане, към която трябва да се насочите, Google Analytics може да ви помогне да разберете. Google Analytics осигурява бърза визуализация на средния процент на отпадане за това, което според него е вашата индустрия. Това се прави чрез сравнителен анализ. В крайна сметка „добрият“ процент на отпадане ще бъде различен за всеки сайт. Може дори да е различно за всяка страница на вашия сайт.

Промяна на скоростта на отпадане 

Степента на отпадане за целия Ви сайт е твърде широка, за да бъде нещо друго, освен показател за суета. Няма да можете да се намали степента на отпадане  докато наистина не се разбере какво кара потребителя да напусне вашия сайт.

Навигация 

Тя трябва да е преди всичко функционална, въпреки че стилът също е много важен. Някои основни правила при създаването на навигацията в рамките на онлайн магазин включват:

– Имената на категории и подкатегории трябва да са точни и ясни.

– Групирането на продукти трябва да е логично и да следва традиционните принципи, които от своя страна съответстват на очакванията на потребителите.

– Менюто трябва да е концентрирано върху предлаганите стоки, като важната техническа информация може да се събере в една отделна категория със съответния брой подкатегории.

– Най-важните предимства на бранда и продуктите му трябва да са описани на началната страница на електронния магазин.

Брой разгледани страници за една потребителска сесия

Този показател показва ефективността на пътя на потребителя в рамките на онлайн магазина. Въпросът е през колко страници трябва да премине потребителят, за да направи покупка. Проблем съществува когато посетителите правят малък брой стъпки и напускат магазина, както и когато често се връщат напред назад и правят голям брой стъпки. В първия случай причината може да се корени в липса на достатъчно елементи за ефективно ангажиране на потребителите, както и в недостатъчно добри маркетингови тактики. Вторият проблем най-вероятно се корени в навигацията и/или в липсата на достатъчно информация за правенето на покупки. 

Продължителност на потребителската сесия

Както и при изчисляването на нормата на отпадане, тук фокусът първоначално е върху средното време, необходимо на потребителя да направи покупка в интернет магазина. Следващата стъпка е анализът на потребителските пътища, които водят до най-много продажби. Той се концентрира върху това кои страници са включени в съответния път и как те са свързани логически. Идеята е да се създаде подобен модел и за останалите възможни потребителски пътища.

Ако искате нов онлайн магазин, изграден който да работи безупречно, обърнете се към нас.

Готови ли сте да стартирате вашия проект?

КОИ СМЕ НИЕ ? КАКВО ПРАВИМ ?

Ние сме екип Vicilandia ще изработим вашия онлайн магазин. Искате вашия бизнес да е печеливш ние ще се погрижим за него. Изработка и поддръжка на онлайн магазин с OpenCart, създаване на уеб сайт с WordPress. SEO оптимизация на онлайн магазини.
Свържете се с нас

Изработка на онлайн магазин на Opencart.
Нека поговорим за вашия нов онлайн магазин ще обсъдим с удоволствие всички подробностите за вашия електронен магазин.
Оптимизация на сайтове Посетителите на вашия сайт не искат да чакат сайта ви да се зареди.И няма да трябва. Вашият сайт ще бъде изграден с модерни подобрения на скоростта, които водят до невероятно бързо време на зареждане.
Поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини  Полагаме допълнителни усилия, за да заключим уебсайта ви срещу хакери. Използвайки само най-добрите инструменти и ресурси, ние свеждаме до минимум риска и поддържаме вашия уебсайт сигурен и защитен.
Изработка на уеб сайтове на WordPress
Всеки уебсайт, който създаваме, е изработен с най-новите дизайнерски стандарти, така че ще изглеждате свежи през следващите години. Посетителите ви ще бъдат впечатлени както от външния вид, така и от функционалността.

Ние създаваме красиви онлайн решения за вашия бизнес.

оптимизиране на уеб сайтове
развъдник за немска овчарка

Всеки уебсайт, който правим, е изработен така, че да изглежда страхотно на всички устройства и размери на екрана. Можете да сте спокойни, че посетителите ви могат да разглеждат сайта ви в движение.

Свържете се с нас

1 + 12 =

Информация

Костенец
0877 53 52 33

office@vicilandia.com